Activitati recente

• În prezent, medicina de familie formează piatra de temelie a majorității sistemelor moderne de sănătate și de asigurări. Dr. Marinela Olăroiu (fost președinte al Societății Române de Medicină Generală/Medicină de Familie) a fondat în 2018 Revista Română de Medicină de Familie (ISSN 2601-4874/ISSN-L 2601-4874). Revista oferă o platformă de comunicare, cercetare și educație pentru comunitatea medicilor de familie/generaliști și a cercetătorilor din acest domeniu din România.

De la înființare și in prezent revista este administrată și editată de MediaDomExpress S.R.L.

Din 2021 a început colaborarea cu Disciplina de Medicina Familiei de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și Asociația medicilor de familie din Cluj-Napoca. În 2023 revista a primit aviz științific/afiliere din partea Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

 

• MediaDomExpress S.R.L. a editat și publicat între ianuarie 2008-octombrie 2022 revista trimestrială online de îngrijiri paliative PALIAŢIA.

Revista a fost fondată de Dr. Marinela Olăroiu și Prof. Dr. Wim van den Heuvel, cu sprijinul SOAZ/RACE, o fundație olandeză pentru stimularea cercetării și inovării în domeniul sănătății.

Din octombrie 2022 revista a fost preluată de Fundația Hospice „Casa Speranței” din Brașov, România.

 

• MediaDomExpress S.R.L. a înființat și editează din 2011 și în prezent a unui program de educație medicală inițială și continuă online pentru profesioniștii din sănătate, EdMed.

 

• MediaDomExpress S.R.L a fost partener la editarea și publicarea „Tratat de îngrijiri paliative la domicliu’’ sub red. Dr. Marinela Olăroiu (Editura Etna 2015, 2018)

 

• MedaDomExpress S.R.L. este partener la editarea și publicarea de articole stiintifice din domeniul medical, exemple:

The psychometric qualities of the Groningen Frailty Indicator in Romanian community-dwelling old citizens (Family Practice, 2014)
Health status of independently living older adults in Romania (Geriatrics&gerontology International, 2014)
Assessment of Care Problems in Romania: Feasibility and Exploration (JAMDA, 2015)
Do Changes in Welfare and Health Policy Affect Life Satisfaction of Older Citizens in Europe?(Current Gerontology and Geriatrics Research, 2017)
How to Prevent Preventable Death? (SM PREVENTIVE MEDICINE AND PUBLIC HEALTH, 2017)
How Important Are Health Care Expenditures for Life Expectancy? A Comparative, European Analysis (JAMDA, 2017)